Συνταγές
Χτες το βράδυ φτιάξαμε Μοναστηριακούς λουκουμάδες..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Το χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι μέλι
1/2 κτγ. καστανή ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και αλεύρι φαρίνα κόκκινη το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Με μια τσιμπιά αλάτι.
Το αλεύρι με το μάτι το έβαλα μέχρι να γίνει ένα πολύ πηχτό κουρκούτι τόσο πού να σφίγγω την χούφτα μου και να βγαίνει μπαλάκι. (Δηλαδή λίγο πιο σφιχτό κουρκούτι από αυτό με την μαγιά).
Τηγανίζω αμέσως μέσα σε ελαιόλαδο κλασικά, παίρνοντας κουταλίτσες από το άλλο χέρι που σφίγγουμε να βγει σαν καρυδάκι.
Ρίχνουμε από πάνω μέλι Ικαριώτικο και κανέλα.
Ειλικρινά φανταστικοί λουκουμάδες και δεν ξέρω αν θα ξαναφτιάξω με μαγιά.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Σπέσιαλ Γλυκό Σιμιγδαλάτο – πολύ αφράτο.
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό
3 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
2 γιαούρτια στραγγιστά των 250 γρ.
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κτγ. σόδα διαλυμένο σε χυμό ενός λεμονιού
ξύσμα ενός λεμονιού
1/2 φλυντζανάκι του καφέ λικέρ
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο ταψάκι μας το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι λίγο να ροδίσει.
ΣΙΡΟΠΙ:
3 νεροπότηρα νερό
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
Βράσιμο 15 λεπτά
Σιροπιάζομε ζεστό γλυκό, χλιαρό σιρόπι, (εάν θέλουμε στο σιρόπι λίγη κανέλα)
Διακοσμούμε αμύγδαλο, και απαλό γλάσο λεμονιού το οποίο φτιάχνουμε με 1 κούπα τσαγιού άχνη ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμόνι και ανακάτεμα καλό!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.