Συνταγές
Χαλβάς Φαρσάλων με μπόλικο αμύγδαλο.. το πιο αγαπημένο μας γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από δωρα αθανασοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια νισεστέ
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
8 κτσ. ζάχαρη για την καραμέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις 8 κουταλιές ζάχαρη κι αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τα υπόλοιπα υλικά κι έχουμε ανακατέψει λίγο να λιώσει η ζάχαρη, όταν είναι έτοιμη η καραμέλα ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και περιμένουμε να δέσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά και για να πιάσει λίγο κρούστα.
Βάζουμε τις αντιστάσεις πάνω άλλα 10 περίπου λεπτά ανάλογα το φούρνο και τα γούστα του καθενός.
Η Συνταγή είναι από δωρα αθανασοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σπέσιαλ Χαλβάς με σκόνη αμυγδάλου
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο τηγάνι 500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι, 1 κούπα ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Τέλος ρίχνουμε μια κούπα τριμμένο, (σκόνη), αμύγδαλο καβουρδισμένο.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 κούπες ζάχαρη, 4 κούπες νερό, ξυλάκι κανέλας, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού, βράσιμο 3 λεπτά.
Οπότε, ρίχνουμε σιγά- σιγά το σιρόπι στο μείγμα σιμιγδαλιού, ανακατεύουμε, μόλις πήξει κατεβάζουμε και το σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα και πάνω το καπάκι.
Όταν μισοκρυώσει κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.