Συνταγές
Σπέσιαλ υγιεινή συνταγή για παστέλι κυδώνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι πρωτοτυπο και ωραιο γλύκισμα! Γεύση μοναδική με εξαιρετική συνταγή. Το καλό είναι ότι αν τα βάλεις στο ψυγείο, κρατάνε για πολύ καιρό..
Υλικά – Εκτέλεση
Καθαρίζουμε Δύο κιλά κυδώνια από τη φλούδα και από τα κουκούτσια τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ίσα ίσα να τα σκεπάζει τα βράζουμε μία ώρα να μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και τα κάνουμε πολτό στο multi
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λιγοστό νερό αυτή τη φορά και ρίχνουμε και 800 gr ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλο 2 βανίλιες κάψουλες τα βράζουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να γίνεται μία μάζα στο κέντρο της κατσαρόλας σημαίνει ότι είναι έτοιμο στη συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί τα απλώνουμε και από πάνω ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ τα αφήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις
Τουλάχιστον μία ώρα στους 160 εάν ο φούρνος είναι από αυτούς που κλείνουν αεροστεγώς αφήστε μία χαραμάδα βάζοντας μία λεπτή πετσέτα στην πόρτα για να φεύγουν οι ατμοί να μπορέσεις να ξεραθεί περισσότερο
Έτοιμο θα είναι όταν έχει πάρει κόκκινο χρώμα το αφήνουμε να κρυώσει
Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι καβουρντιζουμε μπόλικο σουσάμι και το ρίχνουμε σε μία πιατέλα Ετοιμάζουμε και καρύδια παίρνουμε ένα καρύδι το βάζουμε μέσα στο φύλλο του κυδωνιού με 2 κουταλάκια του γλυκού ανασηκώνουμε χυλό και καρύδι
Περνάμε το μείγμα από κουταλάκι σε κουταλάκι προσέχοντας να μείνει το καρύδι στο κέντρο όταν σχηματιστεί στρογγυλό
Το ρίχνουμε μέσα στο σουσάμι το τυλίγουμε με το σουσάμι και είναι έτοιμο ορισμένα τα ρίχνουμε και μέσα σε ινδοκάρυδο τα τυλίγουμε σε μεμβράνη διαφανή και τα κρατάμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.