Συνταγές
Το παγωτό με γεύση φράουλα είναι το αγαπημένο μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη
200ml ζαχαρούχο γάλα
200ml μαρμελάδα φράουλα
Φράουλες
Μπισκότα (προεραιτικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχουν την υφή γιαουρτιού και σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την μαρμελάδα.
Έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ και αυτά και ανακατεύουμε λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν.
Σε μακρόστενη φόρμα στρωνουμε διαφανή μεμβράνη και εγώ σε αυτό το σημείο εστρωσα φρέσκες φράουλες από πανω εριξα το μίγμα μου και έβαλα διάσπαρτες στρωσεις μαρμελάδας και υστερα το υπόλοιπο μίγμα.
Στο τέλος εστρωσα με μπισκότο τριμμενο έκλεισα την μεμβρανη και έβαλα κατάψυξη.
Όταν το ξεφόρμαρα έλιωσα κουβερτούρα και διακόσμησα.
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σπέσιαλ Παγωτό μπανόφι
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 εβαπορέ όλα παγωμένα
1κ.γ μέλι
2 μπανάνες λιωμένες στο μούλτι
1 κουβερτούρα
1 φλ τσαγιού γάλα
2 κ.σ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Χτύπαμε την φυτική κρέμα σε σαντυγι μετα πρόσθετουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο το εβαπορέ πρόσθετουμε το μέλι και τις μπανανες.
Σε Μπεν Μαρί λιωνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και το ηλιέλαιο. Αφηνουμε να κρυώσει.
Πρόσθετουμε την μισή μέσα στο μείγμα του παγωτού και την υπόλοιπη από επάνω.
Βαζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 5 ώρες
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.