Συνταγές
Πρωτότυπη ζύμη με ωραία εμφάνιση πίτσα, χωρίς καν ζύμωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 ml χλιαρό νερό
4 γρ ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλ ζάχαρη
3 κουταλιες σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι γλ αλάτι
Μια πρεζα πιπέρι
1 κουταλια σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι ξύδι
250 γρ αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε το νερό, τη μαγιά ,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί, στη συνεχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και το μπέικιν ,το αφήνουμε 30 με 40 λεπτά να φουσκώσει .
Κατόπιν το αδειάζουμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Επάνω βάζουμε ότι υλικα θελουμε ,εγώ έβαλα σαλτσα ντομάτας ,γαλοπούλα ,πεπερονι ,μανιτάρια, πιπεριές ,μοτσαρέλα και γκούντα.
Το μπέικιν πάουντερ βοηθά τη ζύμη να φουσκώσει κατά το ψήσιμο .
Το ξύδι βοηθά να έχουμε μια απαλή και αέρινη ζύμη.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς 30 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Σπέσιαλ πίτσα – ψωμί.. Γίνεται σκέτος αφρός!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
Βαζουμε στο μπολ 2 ποτηρια ζεστο φρεσκο γαλα,2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,1 φακελακι μαγια ξερη ,1 κουταλακι του γλυκου αλατι,1 αυγο και τα ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνεχιζουμε ριχνουμε.80 γραμμαρια μαλακο βουτυρο και ζυμωνουμε
Συνεχιζουμε ριχνουμε αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη
Την σκεπαζουμε για 2.ωρες
Στηννσυνεχεια την μεταφερουμε πανω σε λαδοκολα και την ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο
Τοποθετουμε την λαδοκολα.με το φυλλο στο ταψι
Κοβουμε με το μαχαιρι κομματια τα οποια κομματια τα στριφογυριζουμε βαζοντας μεσα ελια
Στο κεντρο τοποθετουμε κετσαπ,τριμμενηνφετα,πιπερια,ντοματα,ριγανη
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα
Τελος αλοιφουμε τα πλαινα με κροκο αυγου ριχνουμε λιγο σουσαμι και τοποθετουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους μεχρι να παρει ωραιο χρωμα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.