Συνταγές
Πολύ ωραίοι και πεντανόστιμοι πατατολουκουμάδες – γλυκοί ή αλμυροί !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mina Rizou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σκληρό αλεύρι
2-3 πατάτες (βρασμένες κ λιωμένες)
1 ξηρή μαγιά
3 κσ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όσο χλιαρό νερό χρειαστεί για να έχουμε 1 σφιχτή ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί κ αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει με την ησυχία της
Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο κ τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας
Επιλογές συνοδευτικού :
– Προσούτο
– Κατσικίσιο τυρί ή φυτικό νηστίσιμο
– Μέλι κ πικάντικη ντοματοπιπεριά (σάλτσα ντομάτας με καυτερές πιπεριές)
– Ντοματίνια
– Ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mina Rizou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Σπέσιαλ, λαχταριστές Πατατοκροκέτες!
ΥΛΙΚΑ
Μπέικον
Πατάτες
Κίτρινο τριμμένο τυρί
Κρεμμύδι
Αυγό
Μαϊντανό
Ρίγανη
Μπέικιν
Μουστάρδα
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τον τρίφτη.
Στις πατάτες προσθέτουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, την γραβιέρα, το αλάτι, την ρίγανη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο μπέικιν και να το σβήσουμε (να ρίξουμε από πάνω του) με χυμό λεμονιού.
Σοτάρουμε τα κομμάτια μπέικον και τα βάζουμε στο μείγμα μαζί με την μουστάρδα.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει.
Όταν είναι έτοιμο το πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και τριμμένο ψωμί.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι που να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.