Συνταγές
Σούπερ τούρτα με σιρόπι καραμέλας που γίνεται πολύ γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Σταυρούλα Κορφιάτη – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παντεσπάνι:
10 αυγά
20 κουταλιές σούπας ζάχαρη 1 φακελάκι μπέικιν
5 βανίλιες
5 κουταλιές σούπας κακάο
15 κουταλιές φαριναπ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι για παντεσπάνι:
2 ποτήρια νερού γάλα
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας Νες καφέ
Μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ
Τα ετοιμάζουμε χωρίς να δέσει το σιρόπι απλά να λιώσει η ζάχαρη.
Κόβουμε παντεσπάνι στην μέση το βρέχουμε και βάζουμε την μιση κρέμα
Κρέμα:
4 μορφατ βαζακι
Μιάμιση κουπα άχνη
4 αυγά
2 βανίλιες
500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα.
Λιώνουμε την σοκολάτα κι αφήνουμε λίγο στην άκρη λίγο να μην είναι καυτή.
Χτυπαμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπαμε τα μορφατ με την άχνη.
Ρίχνουμε τους κρόκους τις βανίλιες και μετά ένα ένα σοκολάτα και στο τέλος μαρέγκα.
Σιρόπι καραμέλας παίρνουμε του εμπορίου… διακοσμουμε όπως θέλουμε
Η Συνταγή είναι της κ. Σταυρούλα Κορφιάτη – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.