Συνταγές
Νόστιμο και αφράτο κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dina Doriza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 μαργαρίνη η 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
5 αβγά μεγάλα
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
3 βανιλιες ή 1 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή ξύσμα
1 φακελάκι τρούφα
1 κεσεδακι γιαούρτι στραγγιστό – 1 κεσεδακι των 200γρ
1 κουταλάκι Μπεκιν παουντερ
*Μόνο το φακελάκι θα βάλετε – 1 φακελάκι Μπεκιν είναι 20 γρ!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη (αν βάλετε λαδι χτυπάμε πρώτα τα αβγά με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το λάδι σταδιακά)Να λιώσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τις βανίλιες συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα
μετά χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την γιαούρτι και το αλεύρι μαζί με το Μπεκιν παουντερ, το χτυπάμε λίγο ακόμα ίσα ίσα να διαλυθεί το αλεύρι και προσθέτουμε την τρουφα
Το βάζουμε σε βουτυρωμενη 28 φόρμα και ψήνουμε 180 πάνω κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα.(Το ψήσιμο είναι πάντα ανάλογα με το φούρνο).
Η Συνταγή είναι από Dina Doriza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για σούπερ τούμπανο κέικ με φουντούκια
Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σκέτη απόλαυση και κόλαση το κέικ, που σκίζει από γεύση αλλά και εμφάνιση..
Υλικά:
500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
2 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουτ.γλυκου σόδα μαγειρικής
150 γρ. Αλεσμενα φουντούκια σκόνη ( μουλτι)
5 αυγά
3/4 φλυτζ.τσαγιου γάλα
1 βουτυρο φρέσκο 250γρ(πλάκα)
1,5 φλυτζ.τσαγιου ζάχαρη
2 βανιλιες
1 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
Μισο κουτ.γλυκου μαχλεπι
Χοντροκομμένο φουντούκι και κουβερτούρα γάλακτος για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Ψιλολιώνουμε το βούτυρο και με μίξερ το χτυπάμε με τη ζάχαρη να αφρατεψει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μετά το γάλα τη σόδα το μπεικιν,ελαιόλαδο,μαχλεπι τις βανιλιες. Ρίχνουμε σιγά σιγά κοσκινισμενο το αλεύρι και τελος τα αλεσμενα φουντούκια.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° σε βουτυρωμένη και με λιγο αλεύρι φόρμα ριχνουμε το μείγμα
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά (ελέγχετε με μαχαίρι)
Λιώνουμε τη κουβερτούρα και πασπαλιζουμε με χοντροκομμένο φουντούκι
Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.