Συνταγές
Σούπερ τέλειος χαλβάς με καραμέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικα
1 κουπα λαδι μισο ελαιολαδο μισο ηλιελαιο
2 κουπες ζαχαρη καστανη
3 κουπες σιμιγδαλι χοντρο
4 κουπες νερο
250gr αμυγδαλα λευκα
2 κ/σ λεμονι
1 ξυλακι κανελα
5-6 γαριφαλακια
Εκτελεση
Ριχνουμε σε μια κατσαρολα τα αμυγδαλα και τα καβουδριζουμε για 2 λεπτα σε δυνατη φωτια. Στη συνεχεια ριχνουμε μεσα το λαδι.
Τα αφηνουμε αλλα δυο λεπτα ανακατευοντας τα με μια ξυλινη κουταλα. Ριχνουμε και το σιμιγδαλι και το καβουρδιζουμε μεχρι να παρει καστανο χρωμα σε χαμηλη φωτια.
Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και συνεχιζουμε για λιγο το ανακατεμα. Σε μια αλλη κατσαρολα βαζουμε 4-5 κ σ ζάχαρη και την κάνουμε καραμέλα.
Προσθέτουμε το νερο, ζεστό και την υπόλοιπη ζάχαρη ,το λεμονι ,την κανέλα , τα γαρυφαλλα ,και αφήνουμε να βράσει 5-6 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά η καραμέλα .
Βγαζουμε τα μπαχαρικα απο το σιροπι και ριχνουμε το σιροπι στο σιμιγδαλι με πολυ προσοχη γιατι μπορει να πεταχτει και να καουμε, καλητερα να φορατε γαντια κουζινας.
Ανακατευουμε λιγο και οσο ειναι ακομα ρευστο το ριχνουμε σε μια φορμα. Το σκεπαζουμε με μια πετσετα και το αφηνουμε να κρυωσει.
Μολις φτασει σε χλιαρη θερμοκρασια το γυριζουμε σε μια πιατελα και το πασπαλιζουμε με κανελιτσα.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.