Συνταγές
Το καλύτερο γλυκό – σαρίκι ή φρουτομπακλαβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Ηλιοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας
5 αυγά
3 κούπες τσαγιού αμύγδαλο ασπρισμένο και καβουρδισμένο (σε γραμμάρια είναι 400)
1 1/2 κούπα διάφορα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά
Λίγο λικέρ ή κονιάκ
3 βανίλιες
200 γραμ. βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Τα χαράζουμε απαλά σε κομμάτια τα βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180° για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
2.5 ποτήρια νερό
2 κ.σ. μέλι
Κρύο σιρόπι καυτό γλυκό ή το αντίθετο
* το χαράζω το ψήνω και όταν το βγάζω από το φούρνο το κόβω σε κομμάτια και το σιροπιάζω. Η γέμιση ναι πάει σε όλο το μήκος από τη στενή μεριά.
Η Συνταγή είναι από Άννα Ηλιοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Σούπερ Σοκολατένιο ζουμερό cheesecake με τυρί μασκαρπόνε
Υλικά
120g μπισκότα τριμμένα
60g βούτυρο
150g σοκολάτα
30g βούτυρο
30ml ρούμι
20g κακάο
250g μασκαρπόνε
50g ζάχαρη
300ml κρέμα γάλακτος
60ml σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο . Τοποθετείστε το μπισκότο στη βάση μιας φόρμας 17 εκ. και βάζετε στο ψυγείο.
Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρούμι και το κακάο.
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, τη κρέμα γάλακτος και τη κρέμα σοκολάτας.
Ρίξτε τη κρέμα στη βάση του μπισκότου και τοποθετείτε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Στη συνέχεια, σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.