Συνταγές
Σούπερ παγωτό αρμενοβίλ! Πλούσια γεύση και μαστιχωτή υφή χάρη στα αμύγδαλα κροκάν και στους μπεζέδες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”
Υλικά
500ml φυτική κρέμα ή κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1κγ εκχύλισμα βανίλιας
500ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
150γρ κουβερτούρα και περισσότερη σοκολάτα για το σεβίρισμα
15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)
λιωμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα
Για τα αµύγδαλα κροκάν
150γρ αμυγδαλόψιχα
150γρ ζάχαρη
Για σπιτικούς µπεζέδες
3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ ζάχαρη άχνη
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τοποθετουμε την φυτική κρέμα στο µίξερ και την χτυπάμε για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηµατιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπηµα για 3΄-4΄.
Τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέµα γάλακτος και απαλά µε σπάτουλα ανακατεύουμε το µείγµα. Προσθέτουμε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µπεζέδες σπασµένους. Κρατάμε µερικά αµύγδαλα κροκάν και µερικούς µπεζέδες για το γαρνίρισµα. Ανακατεύουμε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
Θα χρησιµοποιήσουμε φόρµα στρογγυλή ή µακρόστενη του κέικ. Ντύνουμε τη φόρµα µε µεµβράνη. Αδειάζουμε το µείγµα. Το παγώνουμε για 3-4 ώρες στην κατάψυξη.
Ξεφορµάρουμε, αναποδογυρίζουμε το αρµενονβίλ σε πιατέλα και αφαιρουμε τη µεµβράνη. Γαρνίρουμε µε τα αµύγδαλα κροκάν (που κράτησουμε) και τη λιωµένη σοκολάτα. Γύρω γύρω στην πιατέλα τοποθετουμε σπασµένους µπεζέδες (µαρέγκες).
Για τα αµύγδαλα κροκάν
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Βάζουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα αµύγδαλα, ανακατεύουμε να καλυφθούν µε την καραµέλα. Τα αδειάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως).
Για τους µπεζέδες
Χτυπάμε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά. Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο µείγµα την άχνη ζάχαρη.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Κόβουμε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουμε, αλλιώς αφήνουμε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα. Ψήνουμε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100 βαθμούς για περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15΄.
Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”