Συνταγές
Σούπερ νόστιμη και εύκολη μαρμελάδα με όλου του κόσμου τα εσπεριδοειδή..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννη Αραμπατζή”
Υλικά
2 γκρέιπφρουτ
7 πορτοκάλια μέτρια
14 μανταρίνολέμονα
3 φλιτζάνια νερό
Ζάχαρη όσο πάρει,ανάλογα με το μείγμα που θα μετρήσουμε
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε τα φρούτα μας και τα σκουπίσουμε , ξύνουμε με τον ψιλό τρίφτη τη φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (φλούδα και σάρκα ολόκληρα).
Αφαιρούμε τις λευκές μεμβράνες και τα κουκούτσια
Κόβουμε κάθε φέτα σε πολύ μικρά κομματάκια
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κομμάτια και τα καλύπτουμε με το νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄ από την ώρα που θα πάρουν βράση, έως ότου μαλακώσουν οι φλούδες.
Αφού έχουν μαλακώσει καλά,τα περνάμε με το ραβδομπλένταιρ κάνοντας τα έναν ομοιόμορφο πολτό.
Μετράμε τώρα με ένα φλιτζάνι τα υλικά της μαρμελάδας. Όσα φλιτζάνια βγουν τα υλικά που βράσαμε τόσα φλιτζάνια ζάχαρη θα προσθέσουμε.
Βάζουμε τα υλικά με τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας όποτε εμφανίζεται αφρός στην επιφάνεια. και βράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά , μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Η μαρμελάδα έχει δέσει όταν μένει παχύ στρώμα στην ανάποδη της κουτάλας.Συσκευάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννη Αραμπατζή”