Συνταγές
Σούπερ νόστιμα μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι μιαμ μιαμ …..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ μανιτάρια πλευροτους
4.5 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 κ.σ μαϊντανό
Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Στην περίπτωση που θέλετε να καθαρίσετε τα μανιτάρια χρησιμοποιήστε μία πετσέτα ή μία μαλακή βούρτσα και σε καμία περίπτωση νερό. Τα μανιτάρια τα απορροφήσουν όλο το νερό και δεν θα μαγειρευτούν σωστά και δεν θα βγει καλό το αποτέλεσμα.
Αν τα μανιτάρια είναι πολύ μεγάλα μπορείτε να τα κόψετε σε πιο μικρά κομμάτια στα δύο ή στα τρία.
Κόψτε το σκόρδο σε φέτες και το μαϊντανό χοντροκομμένο
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στο μάτι και αφήνουμε να κάψει καλά μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε τα μανιτάρια και αφήνετε να τσιγαριστούν 4 με 5 λεπτά από κάθε μεριά. ( η ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα) . 1 λεπτό πριν τα βγάλετε προσθέστε και το σκόρδο και το κρεμμύδι ίσα για να μαραθούν.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρασί με το λεμόνι λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Μόλις βγάλουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι αλατίζουμε και περιχύνουμε με το λεμόνι και τα υπόλοιπα. Και από πάνω βάζουμε το χοντροκομμένο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.