Συνταγές
Τέλεια σπανακοτυρόπιτα με ωραίο τραγανό χειροποίητο φύλλο και πλούσια γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λένα Χριστοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. αλεύρι γοχ.
500 ml νερό (2 κούπες)
4 κσ. ελαιόλαδο
2 κσ. ξύδι
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπανάκι, κρεμμυδάκια φρέσκα, μαϊντανό, άνηθο, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και χοντροτριμμένη φέτα.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι.
Σκεπάζουμε και αφήνω για 15′ περίπου να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε την ζύμη μου σε δύο μπάλες και ανοίγουμε δύο μεγάλα φύλλα για πάνω και κάτω της πίτας.
Στη μέση των δύο φύλλων βάζουμε την γέμιση απ’ το σπανάκι
αλείφουμε το πάνω φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η πίτα και να γίνει κριτσανιστό το φύλλο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λένα Χριστοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Σούπερ λαχταριστή σπανακοτυρόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστινα Κολιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό παζιά
1/2 κιλό λαπατα
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
2 πράσα
1 ματσάκι τσουκνίδα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
300γρ φέτα
100γρ τραχανά γλυκό
Αλάτι λάδι
1 πακέτο φύλλα χωριάτικα
Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε μια λεκάνη προσθέτουμε την φέτα το τραχανά, αλάτι και λάδι τα χειροτριβουμε λίγο.
Σε ένα ταψί στρώνουμε τα φύλλα ένα ένα λαδονωντας τα (3φ κάτω) ρίχνουμε την γεμίσει και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Κόβουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστινα Κολιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.