Συνταγές
Σούπερ απολαυστική τούρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Natalia Natalia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Στην περίπτωση που μπορεί να φανεί λίγο στεγνό, τοτε απλα βαζετε περισσοτερη κρεμα η σιρόπι στο παντεσπανι.
Υλικά
Παντεσπανι:
150 γρ. βουτυρο η βιταμ.,
4 αυγα οχι μεγαλα,
160 γρ. αλευρι,
10 γρ. μπεικιν,
180 γρ. ζαχαρη,
λιγο αλατι,
3 κ.γ. κακαο.
Κρεμα:
500 γρ. γαλα,
3 κ. σ. σιμιγδάλι,
250-300 γρ. βουτυρο,
150 γρ. ζαχαρη,
1 βανιλια, χυμο λεμονι
Γλασσο:
3 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό (σμετανα θελει…ειναι ενα ρωσικο προϊόν σαν το γιαούρτι αλλα πιο γλυκο.
Μπορειτε να βαλετε και κρεμα γαλακτος),
3 κ.σ. ζαχαρη,
3κ. γ. κακαο,
20 γρ. βουτυρο.
Εκτελεση:
Χτυπαμε βουτυρο με ζαχαρη, βαζουμε αυγα ενα-ενα.
Οταν να γινει αφρατο, ριχνουμε αλευρι και ανακατεύουμε με σπατουλα.
Χωριζουμε το μιγμα σε 2 ισιες ποσοτητες, σε μια βαζουμε κακαο.
Παιρνουμε δυο ταψακια 22 εκ., Ψήνουμε στις 180 βαθ. 25 λεπτα. Οταν κρυωσουν, κοβουμε καθε ενα στα δυο.
Για τη κρεμα
ζεσταίνουμε το γαλα με φλουδα λεμονιου και σιγα-σιγα ριχνουμε σιμιγδαλι, ανακατευοντας γιατι αλλιως να μεινουν κομματακια
βραζουμε να γινει λιγο πιο πικνο ( οχι πολυ ομως, να πεφτει ανετα απ το κουταλι) και αφηνουμε να κρυωσει.
Βαζουμε και χυμο λεμονιου αν θελουμε.
Χτυπαμε βουτυρο με ζαχαρη και οταν γινει αφρατο, συμπληρώνουμε με το αλλο μείγμα.
Απλωνουμε στα κρυα παντεσπανια.
Στο ψυγειο για 2 ωριτσες, μετα ριχνουμε απο πανω το χλιαρό γλασσο που το εχουμε βρασει για να γινει ομοιόμορφο.
Η Συνταγή είναι από κ. Natalia Natalia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”