Συνταγές
Για να μυρίσει το σπίτι κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανθή Π. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κρασοποτήρο καστανή ζάχαρη
1κρασοποτηρο ελαιόλαδο
*γράφοντας καρασοποτηρο εννοώ ότι βάζω ίδια ποσότητα ζάχαρης και λαδιού.
Διαλέξτε ένα δικό σας ποτηράκι κρασιού και αυξομειωστε τις ποσότητες σύμφωνα με το γούστο σας.
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
Κακάο
Λευκή κουβερτουρα τριμμένη
Μια φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ρίχνω όλα μαζί σε μία λεκάνη εκτός από το κακάο.
Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνω μία μικρή ποσότητα από το μείγμα και το ανακατεύω με μία κουταλιά της σούπας κακάο.
Αλευρώνω το ταψί μου και ρίχνω το λευκό μείγμα κάτω και το σοκολατένιο επάνω.
Κάνω διάφορα σχήματα Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από Ανθή Π. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Σου αρέσουν τα δαμάσκηνα (ή βανίλιες);
Έλα να δεις πως να φτιάξεις – Αυτό το κεικ θα γίνει το αγαπημένο σου!
ΥΛΙΚΑ
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
30 γρ. αλεύρι αµυγδάλου,
2 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ,
¼ κουταλάκι αλάτι,
120 ml καλαµποκέλαιο,
120 γρ. γιαούρτι,
60 ml χυµό πορτοκαλιού,
1 κουταλάκι ξύσµα πορτοκαλιού,
1 µεγάλο αβγό,
2 κουταλάκια βανίλια,
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη,
8 δαµάσκηνα µοιρασµένα (χωρίς κουκούτσι),
30 γρ. µαύρη ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C. Bουτυρώνετε και αλευρώνετε µια στρογγυλή φόρµα µε 20 εκ. διάµετρο. Τοποθετείτε στη βάση της φόρµας µια αντικολλητική λαδόκολλα. Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλεύρι αµυγδάλου, το µπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο µπολ αναµιγνύετε το καλαµποκέλαιο, το γιαούρτι, το χυµό και το ξύσµα πορτοκαλιού, το αβγό και τη βανίλια. Προσθέτετε στο υγρό µίγµα τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το µίγµα στα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το κέικ στη φόρµα. Τοποθετείτε τα δαµάσκηνα στην επιφάνεια της ζύµης µε την κοµµένη πλευρά να είναι προς τα πάνω. Πασπαλίζετε µε τη µαύρη ζάχαρη και ψήνετε το κέικ στον προθερµασµένο φούρνο για 35-45 λεπτά.