Συνταγές
Φανταστικό πρωινό – πολύ λαχταριστά Pancakes
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κς βουτυρο λιωμένο
3/4 φλυτζάνιου γάλα
1 αυγό
1φλυτζανι αλεύρι γοχ
2κγ μπεικιν
2 κς ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι
Λάδι ή βουτυρο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βουτυρο με το γάλα και το αυγό σε ενα μπολ! Σε άλλο ανακατεύουμε το αλεύρι, μπεικιν, ζάχαρη κι αλάτι και ενώνουμε όλα τα υλικά! Λαδώνουμε ή βουτυρωνουμε ενα τηγανακι και με μια βαθιά κουτάλα περνούμε από το μείγμα και το ρίχνουμε και χαμηλωνουμε τη φωτιά
Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες το γυρνάμε κι από την άλλη να ψηθεί κι από εκείνη τη μεριά!
Καλο είναι ανάμεσα στο κάθε pancake να ρίχνουμε λίγο λίπος στο τηγάνι να μη κολλήσει
Σερβίρουμε με μερεντα & φράουλες, καρυδα ή μέλι και κανέλα ,φυστικοβουτυρο ή οτι άλλο τραβάει η όρεξη μας !
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή
Σου έχουμε την πιο τέλεια συνταγή για νόστιμα pancakes.. Σοκολατένιος πειρασμός (βίντεο)
Υλικά:
Για τα pancakes
2 κρόκοι αυγών
2 ασπράδια χτυπημένα
3 κ.σ. ζάχαρη
1 1/3 φλιτζάνι γάλα
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 κακάο σε σκόνη
2 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κομματάκια σοκολάτας
1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα
Για τη γαρνιτούρα σοκολάτας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
226 γρ. κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ενώ τα χτυπάμε προσθέτουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε τα ασπράδια με το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.
Σ’ ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και το γάλα.
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας κι αφήνουμε το μείγμα για 15-20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αφού βγάλουμε απ’ την φωτιά προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
Τηγανίζουμε τα pancakes και ρίχνουμε από πάνω την γαρνιτούρα σοκολάτας.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rLm6bfAdX0k?feature=oembed]
Περισσότερα στο : mycooking.ladytimes