Συνταγές
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ – 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 φέτες χοντρές ψωμί μπαγιάτικο
1/2 ή 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο ( εγώ βάζω μισή)
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
1/2 κουταλιά της σούπας γεμάτη πελτε
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3 κόκκους μπαχαρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ ένα φλυτζάνι νερό με ελάχιστο κόκκινο ξηρό κρασί και μουλιαζουμε το ψωμί. Αφού μουλιάσει καλά, το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
Βάζουμε το μείγμα του κιμά για 1 ωρα στο ψυγείο. Αφού το βγάλουμε, πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε μέσα σε μπόλικο ελαιόλαδο από μέτρια έως δυνατή φωτιά χωρίς να τα αλευρωσουμε. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγιξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και την σιγοβραζουμε για 15′ ώστε να δέσει ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και σιγοβραζουμε για ακόμη 10′ – 15′. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, μακαρονακι κοφτό και χυλοπίτες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”