Κρεας
Ένα απολαυστικό φαγητό που το τρώνε όλοι – Σουτζουκάκια σμυρνέικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα συνοδεύουμε με ένα ωραίο σπυρωτό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές.
Κιμάς μοσχαρίσιος φρυγανιά η ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και καλά στυμένο.
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, σκόρδο, κρασί κόκκινο, αυγό, και ελαιόλαδο. Κανονικά έπρεπε και μαιντανό αλλά η φαμίλια μου δεν το θέλει.
Τα ζυμώνω πολύ καλά τα βάζω στο ψυγείο 2 ώρες, πλάθω αλευρώνω και τα περνάω από το τηγάνι μου λίγο.
Έχω τη σάλτσα μου που βράζει με ντομάτα φρέσκια και πελτέ, ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη, μπαχάρια, λίγη κανέλλα (στίκ κανέλλας όχι πολύ όμως).
Βγάζοντας τα σουτζουκάκια από το τηγάνι κατευθείαν στην κατσαρόλα με την σάλτσα να δέσει το φαγητό να μείνει με το λαδάκι και τη σαλτσούλα του.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σουτζουκάκια με κριθαράκι στο φούρνο.
Υλικά
-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
-1 κτσ. κύμινο
-αλάτι-πιπέρι
-μισό κιλό κριθαράκι χονδρό
-1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
-1 κτσ. πελτέ
-ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά,το σκόρδο, την φρυγανιά, το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ψήνουμε τα σουτζουκάκια στο γκριλ.
Βάζουμε τον φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία και στην κάτω αντίσταση μόνο και κατεβάζουμε το ταψί μας στην τελευταία σχάρα.
Προσθέτουμε λίγο λάδι, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ και 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας καλά.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι χωρίς να στεγνώσει εντελώς από υγρά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε συχνά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.