Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό, νοστιμότατο και θρεπτικό σπανακόρυζο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 Κιλό σπανάκια
1 πράσο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλ τοματοπελτέ
4-5 κρεμμυδάκια χλωρά
Αγριο μάραθο
Δυόσμο
Καυκαλίδες,λάπατα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σπανάκια και τις μυρωδιές, τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα να μαραθούν, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να ψηθεί για ένα λεπτό , ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό τις μυρωδιές, τα χλωρά κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 4 με 5 λεπτά.
Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα σπανάκια και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 15-18 λεπτά
προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει και να μείνει με το λαδάκι του.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Η Συνταγή είναι από κ. Dina Barbatsouli – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ:
1,5 κιλό φρέσκο σπανάκι
1,5 κιλό σουπιες
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
5 κρεμμυδάκια χλωρά
1 πρασο (άσπρο μερος)
Αλάτι,
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ντοματινια
Ντομάτα φρέσκια κονκασε
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Το βάζουμε στο ταψί, Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας ψιλοκομμένα κ αυτά μέσα, έχουμε αλλατοπιπερωσει τις σουπιες μας και τις βάζουμε και αυτές μέσα στα υλικά μας, (χωστες να τις καλυψουν τα υλικα)
Κατόπιν Ρίχνω από πάνω το μοσχοκάρυδο την ντομάτα σε κύβους, και τα ντοματινια. Δεν Ρίχνω πολύ νερό, 1 ποτήρι του κρασιού, γιατί θα βγάλει από μόνο του.
Ύστερα Ρίχνω το λάδι μου και ψήνω το φαγητό στους 200 βαθμούς στην αρχή κ μετά το κατεβάζω και το αφήνω να σιγοψηθει και να μελωσει να μείνει με το λαδάκι του.
Η Συνταγή είναι από κ. Dina Barbatsouli – “Μαγειρικές Απολαύσεις”