Συνταγές
Σουπιές στιφάδο με ρυζάκι ή πατατούλες τηγανιτές……..λουκουμάκι το φαγάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό σουπιές
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
500 γρ κρεμμυδάκια κοκκαρια
3 σκελίδες σκόρδο
5 κόκκους μπαχάρι
2 μοσχοκαρφια
2 δαφνοφυλλα
1/3 φλ λάδι
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κ.γ πάπρικα γλυκια
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σουπιες.
Τις κόβουμε σε καρέ και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το λαδάκι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κοκκάρια αφού τα στραγγιξουμε ( τα έχω καθαρίσει από το προηγούμενο βράδυ και τα έχουμε ρίξει μέσα σε μπόλικο νεράκι με ξύδι) και τα σοτάρουμε μαζί με τις σουπιές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι το σκόρδο τα μπαχαρικά μου και τα γυρίζουμε να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε μαζί με όλα τα υλικά.
Σβήνουμε με κρασάκι σε αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στο τέλος βάζουμε και την ψιλοκομμένη ντοματούλα το γυρίζουμε μια-δυο φορές πρόσθετο νεράκι αλατάκι πιπεράκι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μου περίπου μία ώρα μέχρι να μελώσει καλά η σάλτσα μου.
Σερβίρουμε με πιλαφάκι ή με πατατούλες τηγανητές ή και με τα δύο
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.