Συνταγές
Τέλεια κατάσταση, αυτές είναι νοστιμιές και μάλιστα σπιτικές! Σουβλάκια, μπουτάκια κοτόπουλο τζατζίκι και πατάτες τηγανητές..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τίς πίτες. .
500 γρμ αλεύρι σκληρό, μισό φακελάκι ξηρη μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 μισυ κούπα νερό χλιαρό. Ζυμωνουμε αφήνω μέχρι να φουσκώσει ή ζύμη, χωρίζω σέ 6 κομμάτια
ανοίγω κάθε ζυμαρακι με τά δάκτυλα σε πιτουλες αφού πρώτα λαδωσω τά χέρια μου, τηγανίζω σέ αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Για κάθε πίτα ρίχνω 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Για το τζατζίκι.. 1 αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι ξύδι ελαιόλαδο. Πρώτα στιβω καλλά το τριμμένο αγγούρι
ύστερα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί με 1 στραγγιστο γιαούρτι των 200 γρμ. Βάζω στο ψυγείο..
Το αγγουράκι με την φλούδα… Τά μπουτακια κοτόπουλο τά εψησα στο σκαροτηγανο τά άλειψα αλατοπιπερο ρίγανη πάπρικα γλυκιά και λίγο ελαιόλαδο πρώτα.
Άφησα στο ψυγείο για 1 ώρα και ύστερα τα εψησα. Άφησα να κάψει καλά και ύστερα τα εψησα.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για σουβλάκια χοιρινά μαριναρισμένα
Υλικά για τη μαρινάδα:
Λευκό κρασί: 1 κούπα
Ηλιέλαιο: 1/3 κούπας
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο
Χοντροκομμένο δεντρολίβανο: 2 – 3 κλαδιά
Ξερή ρίγανη : 1 κουταλάκι
Χοντροσπασμένο πιπέρι: 1 κουταλάκι
Υλικά για τα σουβλάκια:
Κομμένο ομοιόμορφους κύβους χοιρινό κρέας: 1 κιλό
Κομμένη φέτες ντομάτα: 1 μεγάλη
Κομμένη φέτες κόκκινη πιπεριά: 1
Κομμένη φέτες πράσινη πιπεριά: 1
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 2 – 3 μέτρια
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη: όσο σας αρέσει
Λεμόνι: όσο σας αρέσει
Οδηγίες:
1. Αναμιγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα το κρέας. Αφήνετε να μαριναριστεί μερικές ώρες.
2. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα και το περνάτε σε ξυλάκια, εναλλάξ με τα λαχανικά.
3. Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
4. Τα βγάζετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και ρίγανη και σερβίρετε με φρεσκοκομμένο λεμόνι.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.radicio.com