Συνταγές
3 υλικά μόνο – εύκολο, δροσερό, ελαφρύ γλύκισμα με κρέμα, ζελέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 συσκευασία ζελέ φράουλα 0%
2 φακελάκια κρέμα βανίλιας αραβοσιτου (που βράζει)
1300 γρ. γάλα light
Φράουλες για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε μια κρέμα όπως αναγράφεται στην συσκευασία.
Την ρίχνουμε σε μια φόρμα για κέικ.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Κατόπιν κάνουμε το ζελέ (με τα 2 φακελάκια) και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Βγάζουμε την κρέμα από την κατάψυξη και ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι τα πλαϊνά ελαφρώς.
Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ (δεν μας πειράζει αν πάει στον πάτο).
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έχει σφίξει το ζελέ. Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με Φράουλες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Σοκολατόπιτα από κουραμπιέδες και 3 ακόμη υλικά
Η Συνταγή είναι από κ. Sofia Fitouli – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ γύρω στους 10 κουραμπιέδες με 3-4 κυβακια βούτυρο.
Μόλις διαλυθούν τα υλικά γίνονται μία μάζα που την στρώνουμε στο ταψακι ή τάπερ ( δεν χρειάζεται ψήσιμο). Ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος και διαλύουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Η αναλογία σε είναι 2/1. Δηλ. 400 γρ. Κρέμα, 200 γρ. κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την χύνουμε πάνω στη βάση που είναι καλά πατημένη και βάζουμε για 2-3 ώρες ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από κ. Sofia Fitouli – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.