Συνταγές
Μούρλια τα γιουβαρλάκια – επειδή τα πεθυμήσαμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-αλάτι, πιπέρι
-λίγη ντομάτα
-άνηθο
-μισή κούπα ρύζι
-λίγο λάδι
-μισό κτγ. μπέηκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά και το αφήνω για μισή ώρα να βγάλουν όλα τα υλικά τα αρώματά τους.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι, αλάτι και μόλις πάρει βράσει, αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνω μέσα.
Καθαρίζουμε 2 καρότα κόβουμε σε χοντρές φέτες και δύο πατάτες.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να χυλώσει ο ζωμός. Δεν προσθέτουμε άλλο ρύζι, το αλεύρι και το ρύζι που έχουν τα γιουβαρλάκια είναι οκ .
Δεν κάνω αυγολέμονο γιατί δεν αρέσει σε όλους. Απλά στίβει όποιος θέλει λεμόνι.
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Σοκολατογλυκό με τέσσερα υλικά.
Τα γλυκά έχουν συνήθως δύσκολη διαδικασία παρασκευής και χρειάζονται πολλά υλικά. Αλλά αυτό το μπισκοτογλυκό είναι το πιο έυκολο γλυκό.
Υλικά:
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα της προτίμησής σας
200 γρ. βούτυρο
20 μπισκότα digestive -μπορείτε να πάρετε τη light εκδοχή τους
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
1. Σπάζουμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
2. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μπεν-μαρί. Προσέχουμε να μην πάει νερό στη σοκολάτα γιατί θα την κάψουμε.
3. Μόλις η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν και αναμειχθούν, προσθέτουμε τα μπισκότα και το ξύσμα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πιρέξ που έχουμε καλύψει με σελοφάν.
4. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους.
Η συνταγή ανήκει στην Κατερίνα Βασιλείου
Καλή επιτυχία