Γλυκα
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από thegastrin.blogspot.gr
ΥΛΙΚΑ
(για 60 τεμ. περίπου)
500 γρ. κουβερτούρα
750 γρ. αμύγδαλα ωμά
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
1 κ. σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε στο τέλος τη ζάχαρη με το νερό για να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε καλά έως ότου καλυφθούν όλα τα αμύγδαλα με την σοκολάτα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε ποσότητα από το μίγμα και την ακουμπάμε σε λαδόκολλα. Έτσι σχηματίζονται σοκολατάκια σε ανώμαλο σχήμα.
Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και για πιο γρήγορα στο ψυγείο. Αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε κομμάτια αλουμινόχαρτου.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
Μπες στο thegastrin.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!