Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
250 γρ. βούτυρο
265 γρ, καστανή ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. κρέμα κάστανου
200 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη (προαιρετικά)
κακάο για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
2. Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά, τον καφέ και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα κάστανο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Προσέχουμε να μην το ψήσουμε πολύ και στεγνώσει.
6. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο ή και με επιπλέον λιωμένη κουβερτούρα αν θέλουμε.