Συνταγές
Σοκολατένια τούρτα με γκοφρέτες!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-8 σοκοφρέτες
-120ml γάλα
-500γρ σοκολάτα κουβερτούρα 54%
-500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-200γρ κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, θρυμματίζοντας τις σοκοφρέτες και τις βάζουμε σε ένα μπώλ. Θα κρατήσουμε την μία από αυτές για το τέλος.
Σε ένα άλλο μπωλ, θα ρίξουμε τις σοκολάτες αφού πρώτα τις θρυμματίσουμε με ένα μαχαίρι. Θα σκεπάσουμε το μπωλ με μεμβράνη και θα το βάλουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 2 έως 3 λεπτά, έως ότου λιώσει η σοκολάτα.
Βγάζουμε κατόπιν το μπωλ από το φούρνο μικροκυμάτων, ανακατατεύουμε λίγο με τη μαρίζ και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας. Καλό είναι το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Θα πάρουμε το μπώλ με τις σοκοφρέτες και θα ρίξουμε μέσα του 5 κουταλιές από την λιωμένη σοκολάτα. Θα ανακατέψουμε τόσο ώστε η σοκολάτα να απλωθεί σε όλα τα κομμάτια της σοκοφρέτας και έτσι έχουμε την πάστα της τούρτας μας έτοιμη.
Σε μία φόρμα ή ταψί στρογγυλό περίπου 26 εκατοστών, αδειάζουμε το μπωλ με τις σοκοφρέτες. Θα στρώσουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια με το κουτάλι και θα βάλουμε το ταψί στην κατάψυξη.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την κρέμα. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε περίπου 400 γραμμάρια κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου γίνει σαντιγύ.
Κατόπιν θα αδειάσουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ τη λιωμένη σοκολάτα στο μπωλ με τη σαντιγύ, φτιάχνοντας ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και απλώνουμε επάνω στην βάση την κρέμα. Ισιώνουμε καλά με τη μαρίζ και βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 5 έως 10 λεπτά.
Οσο το ταψί είναι στην κατάψυξη, πάμε να φτιάξουμε το γλάσο λευκής σοκολάτας.
Σε ένα κατσαρολάκι, θα βάλουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. κρέμας και θα το βάλουμε να ζεσταθεί στην κουζίνα έως ότου λίγο πριν να βράσει.
Σε ένα μπώλ θα θρυμματίσουμε τη λευκή σοκολάτα και θα ρίξουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος, μετράμε περίπου έως το 30 και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλάσο και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και αδειάζουμε επάνω του το γλάσο. Γυρίζουμε με τα χέρια μας το ταψί ώστε το γλάσο να απλωθεί ομοιόμορφα σε αυτό.
Μπορούμε τώρα, είτε να τρίψουμε την τελευταία σοκοφρέτα και να την απλώσουμε σε όλη την τούρτα, ή μπορούμε να την κόψουμε και να στολίσουμε αντίστοιχα.
Το τελευταίο βήμα για να ολοκληρωθεί η συνταγή μας είναι να βάλουμε το ταψί στη συντήρηση τουλάχιστον για 4 ώρες.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor