Συνταγές
Σήμερα φτιάξαμε εκλέρ – τα πιο υπέροχα κεράσματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ανδριωτης Σπυρος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
550 γρ. νερό, 200 γρ. Βιτάμ, λίγο αλάτι, 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Νερό, βούτυρο & αλάτι στη φωτιά.
Μόλις βράσει προσθέτουμε το αλεύρι, καλό ανακάτεμα. Θέλει 13 αυγά, στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, χωρίς να κρυώσει, προσθέτουμε δύο- δύο τα αυγά. Αλείφουμε με βούτυρο δύο ταψιά ελαφρά. Πιτισμα αλεύρι.
Ψήσιμο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Οταν ψηθούν τα κόβουμε & φτιάχνουμε κρέμα σοκολάτα, 2 κιλά γάλα, 300 γρ. ζάχαρη στη φωτιά, 150 γρ. Κορν φλάουρ και 50 γρ. αλεύρι και 1 πορτοκάλι ξύσμα και 5 κρόκους.
Μόλις βράσει προσθέτουμε 300 γρ. σοκολάτα υγείας και 100 γρ. καλό βούτυρο. Γεμίζουμε Τα Εκλέρ. Λιώνουμε 300 γρ. σοκολάτα υγείας σε Μπεν Μαρί & προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο, τα βουτάμε στη σοκολάτα.
Η συνταγή είναι από Ανδριωτης Σπυρος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Σοκολατάκια τύπου ferrero rocher για να τους κακομάθετε.
Η συνταγή είναι από κ. Poly Paraskeva – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά:
300 gr. φουντούκια
150 gr. γκοφρέτα τύπου amaretti
300 gr. πραλίνα
200 gr. κουβερτούρα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροκόβουμε τα 250 gr. φουντούκια και θρυμματίζουμε την γκοφρέτα.
Βάζουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για μία ώρα περίπου.
Πλάθουμε σε μπαλάκια, λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και ανακατεύουμε μαζί τα υπόλοιπα φουντούκια. Βουτάμε τα σοκολατάκια μας στην κουβερτούρα.
Τα αφήνουμε να παγώσουν καλά στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι από κ. Poly Paraskeva – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.