Συνταγές
Ότι πρέπει, μετά το μεσημεριανό μια σοκολατίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πεντεσπάνι
-6 αυγά
-1 ποτήρι νερού κλασσικό ζάχαρη
-1 ποτήρι νερού κλασσικό αλεύρι
-1 φάκελο μπέικιν
-3 κτσ. γεμάτες κακάο
-3 βανίλιες
-1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ουίσκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά, ζάχαρη και ρίχνω κοσκινισμένα τα στερεά, ανακατεύουμε καλά με μαρίζ και στο τέλος το ποτό.
Ψήνω σε ορθογώνιο ταψί, (δεν ξέρω διαστάσεις υπολογίστε σύμφωνα με το μίγμα), στους 180 βαθμούς και στον αέρα περίπου 25 λεπτά.
Αφού κρυώσει χωρίζουμε στα δύο!!
Σιροπιάζουμε κρύο το ένα ζεστό το άλλο.
Σιρόπι
-1 ποτήρι νερού κλασσικό νερό, 1 ποτήρι νερού κλασσικό ζάχαρη
-κρέμα, 1 μορφάτ, 1 ζαχαρούχο, χτυπάμε να γίνει σαντιγί και λιώνω σε 1/2 ποτήρι νερού κλασσικό γάλα εβαπορέ, 200 γρ. κουβερτούρα
Το ρίχνουμε στο μορφάτ, χτυπώ και ρίχνω και ένα σφινοπότηρο κονιάκ.
γκανάζ
100 γρ. γάλα εβαπορέ, 200 γρ. κουβερτούρα και 1 κτγ. βιτάμ
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Σοκολατάκια γρήγορα και πολύ εύκολα.
Η συνταγή είναι από κ. Christina Elena – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-3 κουβερτούρες λιωμένες σε Μπεν Μαρί
-διάφορες παγοθήκες σιλικόνης
-1 πακέτο μπισκότα ορεό
-1 κεσεδάκια τυρί κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα μπισκότα να γίνουν τρίμμα.
Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, τα βάζουμε για 30 ώρα στην κατάψυξη η μία ώρα ψυγείο.
Παίρνουμε τις θήκες.
Ρίχνουμε μισό κουβερτούρα μετά ένα μπαλάκι από το μείγμα με το ορεό και μετά σκεπάζουμε με κουβερτούρα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και έτοιμα τα σοκολατάκια.
Η συνταγή είναι από κ. Christina Elena – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.