Σήμερα το απόγευμα, χρειάστηκα επειγόντως κάτι σοκολατένιο. Έπρεπε όμως να μην είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, να καλύπτει επαρκώς την λαχτάρα μου και πάνω από όλα να είναι νηστίσιμο. Δεν ζητούσα και πολλά, σωστά; Τα υλικά για τα γεμιστά σοκολατάκια υπάρχουν σε μόνιμη βάση στο σπίτι μας κι έτσι ήταν πολύ γρήγορη κι απλή η ετοιμασία τους.
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα (καλής ποιότητας),
- 20 δαμάσκηνα (ή άλλα αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, χουρμάδες, κουμκουάτ, αποξηραμένες φράουλες κ.α.),
- λίγα αμύγδαλα, σταφίδες ή άλλους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια, φιστίκια, φουντούκια κ.α.).
Οδηγίες Παρασκευής:
Λιώνω την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων (είτε σε bain–marie) μέσα σε ένα κατάλληλο δοχείο που έχει μικρή διάμετρο (θέλουμε βάθος για να βουτάμε με άνεση).
Ανοίγω τα δαμάσκηνα στην μέση, αφαιρώ το κουκούτσι τους, τα γεμίζω ένα-ένα με αμύγδαλα και τα κρατάω στην άκρη μέχρι να τα επικαλύψω με σοκολάτα.
Αφού λιώσει η κουβερτούρα, γεμίζω τις θήκες της φόρμας σιλικόνης κατά το ήμισυ με σοκολάτα, προσθέτω τους ξηρούς καρπούς στην μέση και καλύπτω με επιπλέον σοκολάτα από πάνω (με την βοήθεια της σπάτουλας ζαχαροπλαστικής). Σε περίπτωση που δεν διαθέτω φόρμα σιλικόνης, ρίχνω 3-4 αμύγδαλα (ή άλλα ξηροκάρπια) μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και τ’ αφαιρώ με ένα μικρό κουτάλι τοποθετώντας τα πάνω στην λαδόκολλα σχηματίζοντας μια σοκολατένια μπουκιά (σαν “βραχάκι”).
Στην συνέχεια, βουτάω τα δαμάσκηνα ένα-ένα στην λιωμένη σοκολάτα, τα τινάζω ελαφρώς για να φύγει το περίσσιο της σοκολάτας και στην συνέχεια τα τοποθετώ πάνω στην λαδόκολλα.
Τοποθετώ την φόρμα σιλικόνης και την λαδόκολλά στο ψυγείο για 30’ μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Ξεφορμάρω κι απολαμβάνω ανά πάση στιγμή (ιδίως την σοκολάτα με γέμιση από δαμάσκηνα)