Γλυκα
Σοκολάτα και καρύδι – Ο τέλειος Συνδυασμός που θα σε ξετρελάνει
ΥΛΙΚΑ 2 πακέτα μπισκότα της επιλογής σου ή 2 σακούλες τριμμένη φρυγανιά 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας λικέρ 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 200 γραμμάρια καρύδια Τρούφα σοκολάτας και τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη για να τα διακοσμήσουμε Για το σιρόπι: 3 ποτήρια […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
- 2 πακέτα μπισκότα της επιλογής σου ή 2 σακούλες τριμμένη φρυγανιά
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 200 γραμμάρια καρύδια
- Τρούφα σοκολάτας και τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη για να τα διακοσμήσουμε
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η διαδικασία της συνταγής είναι πολύ εύκολη. Για αρχή παίρνουμε να φτιάξουμε το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι παγωμένο όταν το χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το σιρόπι μας. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε.
Σπάσε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη ή ρίξε τη τριμμένη φρυγανιά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Επίσης, σπάσε τα καρύδια μέχρι να γίνουν και αυτά σκόνη ή μικρά κομματάκια αναλόγως πως τα θέλεις και βάλε τα και αυτά μέσα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, τη κανέλα και το λικέρ και ανακάτεψε τα όλα μαζί.
Στη συνέχεια ρίξε σιγά σιγά το σιρόπι παγωμένο και ανακάτεψε με ένα κουτάκι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μπορείς να τη πλάθεις. Αν κολλάει στα χέρια σου, πρόσθεσε λίγο παραπάνω φρυγανιά ή μπισκότο.
Φτιάξε διάφορα μπαλάκια σε ότι μέγεθος θέλεις εσύ και πέρασε τα από τρούφα σοκολάτας, ζάχαρη άχνη ή τριμμένη καρύδα. Τοποθέτησε τα όλα σε μία μεγάλη πιατέλα και άφησε τα στο ψυγείο να παγώσουν καλά για περίπου 3-4 ώρες. Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
- Αν θέλεις περισσότερα τρουφάκια, αύξησε τη ποσότητα των υλικών.
- Αντί για καρύδια μπορείς να προσθέσεις ότι ξηρό καρπό θέλεις.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki