Συνταγές
Θαυμάσια ψωμάκια αφράτα και λαχταριστά για σάντουιτς αφρός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση από “Πετρινα Μπαρδανη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
150 μλ γάλα
150 μλ νερό
150 μλ αραβοσιτελαιο
1 αυγό και 1 ασπράδι
2 κ γλ ζάχαρη
1 1/2 κ γλ αλάτι
25 γρ φρέσκια μαγια η 1 φακελάκι ξερη
700-730 γρ αλεύρι
Αλειμα 1 κρόκο 1 κσ γιαούρτι 1 κσ αραβοσιτελαιο σουσάμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό το γάλα το λάδι σε ένα κατσαρολάκι να γίνουν χλιαρά αδαιζουμε σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά βαζουμε τη ζάχαρη τα αυγά χτυπάμε με το σιρμα βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι το αλάτι και ζυμονουμε για 10 λεπτά η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.χωριζουμε σε 10-12 ίσα μέρη ανοίγουμε το ένα μπαλακι σε ορθογώνιο φυλλο τυλίγουμε σε ρολό ενώνουμε την άκρη τα βάζουμε με την ένωση από κάτω τα βάζουμε λίγο αραιά στο ταψί με λαδόκολλα σκεπάζουμε να φουσκώσουν.
χτυπαμε τον κρόκο με το γιαούρτι το αραβοσιτελαιο αλείφουμε τα ψωμάκια πασπαλιζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στης αντιστασεις στους 180 β για 25-30 λεπτά.οταν τα βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε 3-4 λεπτά λίγο να κρυώσουν και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και πεστετα.
Νόστιμη συνταγή από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Κατερίνα Παπαδοπούλου”
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σκορδοψωμάκια με τυρί
Γέμιση
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα ή όσο θέλετε εσείς
3-4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
Χοντροκομμένο πιπέρι
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλ/νος
3/4 κούπας λάδι (αν θέλετε βάλτε β ούτυρο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τα χέρια ή τον πλάστη σε τετράγωνο φύλλο μήκους 60 εκ. περίπου .
Ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο να γίνουν μείγμα. Το απλώνουμε πάνω στο ανοιγμένο φύλλο, κρατάμε λίγο για το τέλος.
Ρίχνουμε πιπέρι, παρμεζάνα, μαϊντανό και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε 12 κομμάτια των 5 εκ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψάκι των μάφινς .
Εκεί με το ψαλίδι κάνουμε άνοιγμα μικρό στην επιφάνεια και λαδώνουμε με το λάδι που μας περίσσεψε και λίγη παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά και μετά στους 200ο για 10 με 15 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν.