Συνταγές
Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα! Ο μπακαλιάρος των φτωχών.. κροκέτες από κουνουπίδι με σκορδαλιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κουνουπίδι
Νερό και αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
1 κουτάκι μπύρα
1 κούπα τυρί κεφαλοτύρι Δανίας
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι τον χυμό του
2 μεγάλες πατάτες
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΣΑ
βράστε τις πατάτες σε νερό κομμένες σε κομμάτια, μέσα σε μπλέντερ βάλτε το λεμόνι το λάδι το σκόρδο και το αλάτι διαλύστε καλά και μετά βάλτε και τις πατάτες
Χτυπήστε λίγο ακόμα και σκορδαλιά είναι έτοιμη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χωρίστε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια
Βάλτε σε αλατισμένο νερό και βράστε όχι πολύ καλά αλλά να μην είναι και ωμό
Σε βαθύ μπολ ρίξτε την μπύρα το τυρί λίγο αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι ,ανακατεύετε να γίνει ένας ωραίος χυλός ,παίρνετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι τα βουτάτε στο χυλό , τα τηγανίζετε σε βαθύ κατσαρολάκι και σε μπόλικο λάδι ελαφρύ μέχρι να κάνουν ωραίο χρώμα ξανθό ,τα συνοδεύετε με την σκορδαλιά ,θα ενθουσιαστείτε
Αν σας περισσέψει χυλός να τον κάνετε τηγανίτες στο ίδιο λάδι,ταιριάζουν πολύ με την σκορδαλιά
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για σκορδαλιά με πιπέρι cayenne
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
4 σκελίδες σκόρδο
Χυμό λεμονιού
Μηλοξυδο
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πιπέρι cayenne
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μουλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός τις πατάτες και χτυπάμε να γίνουν μια σος.
Λιώνουμε τις ζεστές και καθαρισμένες πατάτες με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε την σος σκόρδου ανακατεύουμε και αν χρειαστεί αλάτι πιπέρι ή λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με κρεμμύδια και πιπέρι Cheyenne.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”