ΥΛΙΚΑ
15 γρ. κακάο – 3 κουταλιές
15 γρ. κόρν φλάουερ – 4,5 κουταλάκια
30 γρ. ζάχαρη – 2 κουταλιές
240 γρ. γάλα
180 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
90 γρ. νουτέλα – 4 ή 5 κουταλιές
1 βανίλια
(πάντα οι κουταλιές είναι οι μεζούρες, όχι οποιοδήποτε κουτάλι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το κακάο, το κόρν φλάουερ, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε με το γδάρτη και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα, για να αποφευχθούν τα πολλά κομπάκια.
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα. Να φροντίζετε η κουτάλα να αγγίζει στον πάτο, ώστε να αποφευχθεί να κολλήσει το γάλα.
Όσο ανακατεύετε το μείγμα θα πήζει και τα κομπάκια θα διαλύονται. Θέλει υπομονή (10-15 λεπτά). Η σωστή πυκνότητα θα έχει επιτευχθεί εάν, καθώς “χαράζετε” μια γραμμή στον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα η κρέμα παίρνει αυτή τη μορφή που βλέπετε.
Εκτός φωτιάς, προσθέστε την σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Τέλος προσθέστε τη νουτέλα και τη βανίλια. Και πάλι ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό.