Συνταγές
Για όσους αγαπάνε τα καρύδια στο κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά που τα ασπράδια τα κάνουμε μαρέγκα
350 γραμμάρια ζάχαρη που τα χτυπάμε μαζί με τους κρόκους
200 ml γάλα πλήρες
200 ml καλαμποκέλαιο
2 βανίλιες
150 gr τριμμένα καρύδια
Και λίγο ξύσμα περγαμόντου
400gr φαρινάπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη μετά χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ρίχνουμε το γάλα το λάδι τις βανίλιες και τη φαρίν απ
στο τέλος κλείνουμε το μίξερ ρίχνουμε το ξύσμα από το περγαμόντο τα καρύδια και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα που την ενσωματώνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα
ψήνουμε στους 170 στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 50 με 55 λεπτά ανάλογα το φούρνο
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για πρωινό? Λουκουμάδες με μέλι, κανέλλα και καρύδια!
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ.αλευρι φαρινας
(αν δεν εχουμε φαρινα βαζουμε αλευρι γ.ο.χ ΑΛΛΑ βαζουμε 2 φκλ. ξηρη μαγια)
1 φακλ. ξηρη μαγια
1 κσ μελι
1 πρεζα αλατι
2 φλ.τσ. χλιαρο νερο (οχι καυτο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζι ανατεμα και αφηνουμε 40-50 λεπτα σκεπασμενο να φουσκωσει.
Τηγανιζουμε σε βαθυ κατσαρολακι με σπορελαιο ως την μεση του, σε μετρια φωτια.,αφου καψει το λαδι πρωτα!
Βαζοντας μιγμα στην χουφτα μας ,κλεινοντας την και πιεζοντας να βγει απο την πανω πλευρα ,με ενα κσ παιρνουμε μικρη ποσοτητα καθε φορα και ριχνουμε στο καυτο λαδι.
Τηγανιζουμε 5-6 τεμ καθε φορα, και γυριζουμε να ροδοκοκκινισουν απολες τις πλευρες.
Τα βγαζουμε σε σκευος που εχουμε τοποθετησει χαρτι κουζινας,για να απορροφηθουν τα λαδια!
Γαρνιρουμε με μελι,κανελλα και τριμμενα καρύδια!
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”