Συνταγές
Σκέτο όνειρο – πεντανόστιμα μπιφτέκια σχάρας γεμιστά με φέτα και ντοματίνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1σκελίδα σκόρδο
1 κύβο κνορ μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο
Μαϊντανό
Πάπρικα γλυκιά σκόνη σκόρδου πιπέρι αλάτι αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού
Ελαιόλαδο.
Χυμό από 2 λεμόνια.
Για τη γέμιση
μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα και δύο ντοματίνια.
μπορείτε και με τσένταρ
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμα σε λεκανίτσα..
Στο μπλέντερ μέσα βάζουμε τα 2 κρεμμύδια την μία σκελίδα σκόρδο τον μαϊντανό την σκόνη σκόρδου την κνορ και τα πολτοποιούμε…
Τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά ρίχνουμε το αυγό το ψωμί Το ξύσμα πορτοκαλιού την πάπρικα αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και πλάθουμε αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά .
Παίρνουμε μεγάλη ποσότητα στα χέρια μας από τον κιμά φτιάχνουμε ένα μπιφτέκι βάζουμε μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα και 2 ντοματίνια ,κλείνουμε με τα δάχτυλα και ψήνουμε στη σχάρα από πέντε λεπτά την κάθε πλευρά….Πατάτες φούρνου λεμονατες.!!!!
Πατάτες θρούμπι αλάτι πιπέρι σκόρδο ελαιόλαδο χυμό από δύο λεμόνια και νεράκι και καλό ανακάτεμα.
ψήσιμο 220 αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να μελώσουν
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δοκίμασε άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μπουγιουρντί με φέτα
Υλικά συνταγής
- 100 γρ. φέτα
- 1 ντομάτα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/2 καυτερή πιπεριά τσίλι
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ροδέλες ή μισά δαχτυλίδια και την ντομάτα σε φέτες ή σε μικρούς κύβους.
- Τοποθετήστε το κομμάτι της φέτας σε αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζετε την ντομάτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ρίγανη.
- Τυλίξτε καλά το τυρί φέτα με το αλουμινόχαρτο και το βάζετε σε ένα ταψάκι. (Βεβαιωθείτε ότι το αλουμινόχαρτο δεν είναι σκισμένο, για να κρατήσει τους χυμούς στο εσωτερικό).
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, για περίπου 20′ λεπτά.
- Σερβίρετε με το αλουμινόχαρτο και απολαύστε το!