Συνταγές
Εξαίσιος μπαγκλαβάς πεντανόστιμος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 φύλλο κρούστας(έβαλα 1 1/2 πακέτο φύλλο και 1 1/4 λάδι)
3/4 ποτ λάδι ή βούτυρο
400 γρ.αμύγδαλα σπασμένα και καρυδιά ή χαλεπιανά(μπορούμε να βάλουμε πιο λιγη ποσότητα)
1/4 κγ γαρίφαλο
2 κγ.φρυγανιά
κανέλα, ζάχαρη όσο θέλετε (έβαλα 3 κουταλάκια το καθένα)
λίγο ανθόνερο
Σιρόπι:
2 3/4 ποτ.νερό
2 3/4 ζάχαρη
ξυλάκια κανέλας
φλούδα λεμονιού
2-4 γαρύφαλλα
1 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζει για 5 λεπτά. Οταν σβήσουμε τη φωτιά βάζουμε και το μέλι.
Λαδώνουμε το pyrex ,κάθε φύλλο το λαδώνουμε με το πινέλο.
Βάζουμε τα σπασμένα αμύγδαλα στην μέση ή εναλλάξ 3-4 φορές. Τον χαράζουμε καλά με μυτερό μαχαίρι.
Πρώτα κάθετα και μετά από την γωνιά πάνω δεξιά μέχρι την γωνιά κάτω αριστερά.
Για να γίνει το σχήμα του μπαγκλαβά.
Ψήνουμε στους160 βαθμούς αντιστάσεις για μια ώρα.Χλιαρο το σιρόπι. Δεν σκεπάζουμε τον μπαγκλαβά.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για σιρόπι σοκολάτας
ο σπιτικό σιρόπι είναι πιο νόστιμο και πολύ εύκολο.
Υλικά
125 ml νερό
1 βανίλια
1/4 κουτ.γλυκού αλάτι ψιλό
50 γρ. κακάο
100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπρίκι ή μικρό κατσαρολάκι,όλα τα υλικά εκτός από το κακάο.
Όταν πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το κακάο και χτυπάμε με το μίξερ του καφέ,να διαλυθεί καλά.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά,ανακατεύοντας συνέχεια ,ώσπου να πήξει.
Οι κρέπες τα παγωτά κι άλλα γλυκίσματα,αποκτούν θεϊκή γεύση με το σιρόπι σοκολάτας.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://xiromeritissa.wordpress.com