Συνταγές
Σιροπιαστό κέικ σοκολάτα- μόκα, με βελούδινη κρέμα μόκας και τριμμένα πουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Dimitra – “Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
Για το κεικ
Μισο φλυτζανι βουτυρο
2 φλυτζανια ζαχαρη
Μισο φλυτζανι γαλα
3 βανιλιες
3 αυγα
3 φλυτζανια αλευρι γοχ
1φακελακι μπεικιν
4 κουτ.σουπας κακαο
1κουτ.σουπας στιγμιαιο καφε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βουτυρο τη ζαχαρη προσθετουμε τα αυγα τις βανιλιες τον καφε, αφου τον διαλυσουμε στο γαλα, το αλευρι το μπεικιν και το κακαο.
Βαζουμε σ ενα τσερκι 26 εκ.το μειγμα με λαδοκολλα και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 50 με 60 λεπτα.
Μολις χλιαρινει το σιροπιαζουμε και μολις ρουφηξει το σιροπι, περιχυνουμε με την κρεμα και αφηνουνε να κρυωσει καλα.
Αν θελουμε το βαζουμε στο ψυγειο.
Σιροπι
3 φλυτζανια νερο
2 φλυτζανια ζαχαρη
2κουτ.σουπας κακαο
1 βανιλια
Σε μια κατσαρολα βραζουμε για 10 λεπτα ,δεν περιμενουμε να δεσει.
Κρεμα
7 κουτ.σουπας ζαχαρη
1κουτ.σουπας βουτυρο
1ποτηρι νερο
Μισο φλυτζανι γαλα
1κουτ.γλυκου στιγ.καφε
3κουτ.σουπας κακαο
4κουτ.σουπας κορν φλαουρ
Ζεσταινουνε το βουτυρο σε μια κατσαρολα και ριχνουμε σιγα σιγα ολα τα υλικα.
Ανακατευουμε σε χαμηλη φωτια, ωσπου να πηξει καλα η κρεμα.
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Dimitra – “Χρυσές Συνταγές”