Συνταγές
Ένα πολύ ελαφρύ και δροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου – Είναι εύκολο με 3 υλικά.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
είναι μια πολύ καλή πρόταση για γλυκό τώρα που ο καιρός αρχίζει σιγά- σιγά να ζεσταίνει.
Η Συνταγή είναι από Αννα Πολιτη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζελέ (2 φάκελα)κεράσι.
400γρ. βραστό νερό
500γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 βάζο κομπόστα βύσσινο.
Εκτέλεση:
Δυαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η σκόνη ζελέ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και τέλος προσθέτουμε την κομπόστα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και είναι έτοιμο.
Μπορείτε όλα τα υλικά να τα αναμύξετε στο ίδιο σκεύος που θα το αφήσετε να πήξει.
Η Συνταγή είναι από Αννα Πολιτη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις σιροπιαστό γιαουρτογλυκό με βερίκοκα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βούλα Δαμάλα”
Υλικά
15 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι κομμένα στην μέση
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
Βράζουμε 2 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει μετά στο ψυγείο. Όσο πιο παγωμένο τόσο το καλύτερο.
Για τη ζύμη
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό των 200γρ
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βαζουμε τα γιαούρτια με τη ζάχαρη και τα ανακάτευουμε με μια μαριζ. Πρόσθετουμε το σπορέλαιο, τον χυμό ανακατεμένο με τη σόδα (προσοχή!!! Αφρίζει) Τέλος ριχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι.
Βάζουμε σε αποσπώμενη φόρμα 30αρα και βάζουμε από πάνω τα βερίκοκα και αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε μια ώρα περίπου στους 180 στις αντιστάσεις.
Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι.
Περιμένουμε να απορροφηθεί και να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”