Συνταγές
Γίνεται πολύ αφράτο – σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο και γλάσο σοκολάτας….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιουλία Τζηκα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ:(ένα οποιοδήποτε ποτήρι, με αυτό θα μετρήσετε όλα τα υλικά)
3αυγα, μισό ποτήρι ζάχαρη, μισό ποτήρι γάλα και μισό σπορελαιο, ένα μπεικην, χυμό από ένα πορτοκάλι ή μια βανίλια, 1,5ποτηρια ινδοκαρυδο και ένα αλεύρι….
Σιρόπι:
μια βανίλια, μισό ποτήρι νερό και 2κουτ σούπας ζάχαρη… Τα βραζω μαζί για περίπου 5λεπτα…
Γλάσο:
200μλ γάλα, 200γρ μαύρη σοκολάτα… Τα βάζουμε στην φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, μόλις κρυώσει το ρίχνω από πάνω…
Εκτέλεση:
χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν… Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω με μια σπάτουλα…
Το ψήνουμε στος 180° για περίπου 30 λεπτά…
Το σιρόπι το έχουμε βράσει από πριν, αφού ψηθεί το γλυκό το τρυπάμε λίγο με το μαχαίρι και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι… Το κεικ γίνεται πολύ αφράτο… Αφού κρυώσει η σοκολάτα λίγο το ρίχνουμε από πάνω….
Η Συνταγή είναι από Ιουλία Τζηκα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για σιροπιαστό γεμιστό γλυκό !! Τα γνωστά Ισλί !!
Υλικά σιρόπι :
2. ποτήρια νερού ζάχαρη
2,5. ποτήρια νερό
λίγο χυμό λεμόνι
Ζύμη
125. γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
1. αυγό
1/2. μισό φλιτζάνι τσαγιού. ζάχαρη
2 κουταλιές της. σούπας. ηλιέλαιο
2. κουταλιές. της σούπας. σιμιγδάλι
1 φακελάκι. μπεικιν παουντερ
1. βανίλια
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
Γέμιση
καρύδι φιστίκι. φουντούκι. από. 2. κουταλιές.
λίγη ζάχαρη. και. κανέλα
λίγο σιμιγδάλι.Ολα μαζί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε με το χέρι την ζύμη σε μέγεθος μελομακάρονου βάζουμε στην μέση λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά,
Τα τσιμπάμε για σχεδιάκι από πάνω και τα ψήνουμε σε λαδομένο περασμένο ταψί
ψήνουμε. στους 180 μέχρι να ροδίσουν αφού τα γεμίσουμε και τους δώσουμε το σχήμα που βλέπετε στις φωτογραφίες τσιμπόντας με τσιμπιδάκι για σχέδιο από πάνω .
Σιροπιάζομαι να είναι τα κουλουράκια ζεστά το σιρόπι κρύο ,η το αντίθετο.Πασπαλίζουμε με λίγο φυστίκι Αιγίνης τριμμένο η καρύδι .Εξαιρετικό γλυκό!!Η συνταγή είναι παραδοσιακή !
superfoodnews.gr