Συνταγές
Έτοιμα και τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδάκι τών 200 γρμ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι χυμό
1 κεσεδάκι ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
900 γρμ αλεύρι γοχ.
1 κεσεδάκι σπορελαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα ζάχαρη με χυμό πορτοκαλιού, ύστερα ρίχνουμε το σπορελαιο , ξύσμα πορτοκαλιού, και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.
Πρώτα ανακατεύουμε με την μαριζ και ύστερα βάζουμε τα χέρια μας να ζυμωσουμε όχι πολύ.
Πλάθουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε κουλουράκια, τά αραδιαζουμε στην λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω
ψήνουμε στους 200 για 10′ ή για πιο τραγανά 15′. Απίθανα και αρωματικά έγιναν.
Η Συνταγή είναι από “Γλυκα Απο Την Τζενη” – Tzeni Tsanaktsidou.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για σιροπιαστή Πορτοκαλόπιτα με Στραγγιστό γιαούρτι που την κάνει έξτρα δροσερή
Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
4 αυγά
250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
1 φακελάκι μπέικιν – πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια νερό
2 βανίλιες
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ, το ξύσμα και το μπέικιν.
Μέσα σε ένα ταψί κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή με το χέρι.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι τα κομματάκια από τα φύλλα κρούστας και το μείγμα να γίνουν ένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί.
Μόλις ψηθεί η πίτα, την περιχύνουμε με το σιρόπι, κατά προτίμηση η πίτα να είναι ζεστή και το σιρόπι κρύο.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : sidagi.gr