Συνταγές
Υπέροχο γλυκό, γευστικότατη και απολαυστική καρυδόπιτα – ραβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-5 αυγά
-1 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι ηλιέλαιο
-1 ποτήρι γιαούρτι
-1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο
-1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
-1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
-1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
-3 βανίλιες
-1 κτσ. κανέλα
-2 κτγ. κοφτές σόδα μαζί με ένα κτγ. χυμό λεμόνι
-ξύσμα από ένα πορτοκαλί και ένα λεμόνι
για το σιρόπι
-4 ποτήρια νερό
-4 ποτήρια ζάχαρη
-1 φέτα λεμόνι, λίγο λικέρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα 10 λεπτά.
Οταν το έσβησα έριξα μέσα 2 κουταλιές βούτυρο.
Χτύπησα καλά τα αυγά με την ζάχαρη, έριξα το ηλιέλαιο και συνέχισα το ανακάτεμα. Έριξα το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, την σόδα με τον χυμό λεμόνι και το σιμιγδάλι.
Έριξα το μισό μίγμα σε μια λεκάνη και έριξα μέσα τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Στο άλλο μισό έριξα το ινδοκάρυδο και ανακάτεψα.
Σε λαδωμένο ταψί έριξα πρώτα το σκούρο μίγμα και μετά με ένα κουτάλι έστρωσα το ραβανί.
Έψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Σιρόπιασα με χλιαρό γλυκό, χλιαρό σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα που θέλει λίγα υλικά και προετοιμασία μόνο 30 λεπτά
Η συνταγή είναι της κ. ΓΩΓΩ Σαμίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” και η εκτέλεση από τον κ. Neofytos Nikolaidis.
Υλικά
-1 κούπα καρύδια αλεσμένα
-1/4 κουταλάκι σόδα
-2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κούπα ζάχαρη
-6 κουταλιές γάλα
-4 αυγά
-1 κούπα λάδι ελαφρύ
-2 κουβερτούρες λιωμένες 250 γρ.
-1/2 κουταλάκι ξίδι
για το σιρόπι
-1 κούπα ζάχαρη
-1 1/2 κούπα νερό
-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται.
Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι 25 εκ. αδειάστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμεένο φούρνο για μια 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάστε το σιρόπι λίγο πριν το τέλος βράστε όλα τα υλικά μαζί 7 λεπτά σε πυκνό σιρόπι και σιροπιάστε το κέικ αμέσως μόλις βγει από το φούρνο με το καυτό σιρόπι αφού πρώτα τρυπήσετε να πάει παντού μέσα.
Σερβίρετε με παγωτό σαντιγί η ακόμα και σκέτο ..!!
Η συνταγή είναι της κ. ΓΩΓΩ Σαμίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” και η εκτέλεση από τον κ. Neofytos Nikolaidis.