Συνταγές
Σιροπιαστή Ζουμερή Σοκολατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
-200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-5 αυγά
-200 γρ. ζάχαρη
-30 γρ. κακάο
-135 γρ. ηλιέλαιο
-100 μλ. νερό
-0,5 κ.γ. σόδα
-4 γρ. μπέικιν πάουντερ
-0,5 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι
-2 ποτήρια ζάχαρη
-2 ποτήρια νερό
Για το γλάσο
-1 κουβερτούρα
-85 γρ βούτυρο
-5 κουταλιές σούπας γάλα
-1 κρόκος αυγού
-10 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, βάζοντας στο μάτι της κουζίνας ένα μικρό κατσαρολάκι. Προσθέτουμε σε αυτό το κακάο, 150 γρ. από τη ζάχαρη, το νερό, το ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε καλά έως ότου αρχίσουν να σιγοβράζουν, οπότε και σβήνουμε την κουζίνα.
Σε ένα μπωλ, αδειάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την σόδα αφού τα περάσουμε από ένα μικρό σουρωτήρι κοσκινίζοντάς τα. Κατόπιν, ρίχνουμε τα αυγά και 50 γρ. ζάχαρι. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ έως ότου να φουσκώσουν. Συνήθως απαιτούνται 5 έως 7 λεπτά.
Αφού φουσκώσει καλά το μίγμα με τα αυγά, θα αδειάσουμε σε αυτό το μπωλ σιγά σιγά το μίγμα με το κακάο που φτιάξαμε στην αρχή και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα με το μίξερ.
Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε στο μπωλ το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ.
Σε μία φόρμα ψησίματος στρογγυλή διαμέτρου περίπου 24 εκατοστών, αδειάζουμε τώρα το παραπάνω μίγμα αφού πρώτα βάλουμε λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας. Δεν χρειάζεται να αλευρώσουμε την φόρμα αλλά ούτε και να την βουτυρώσουμε. Κουνάμε την φόρμα με τα χέρια μας ώστε να στρώσουν καλά τα υλικά.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 35 έως 40 λεπτά. Μετά από αυτό το χρόνο, μπορούμε να ελέγξουμε το σωστό ψήσιμο βυθίζοντας ένα ξύλινο καλαμάκι στη ψημένη ζύμη. Καλό και σωστό ψήσιμο θα έχει γίνει όταν επάνω στο καλαμάκι δεν μένουν υπολλείματα ζύμης.
Αφήνουμε τη φόρμα για περίπου 10 λεπτά μετά το ψήσιμο ώστε να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά. Κατόπιν με ένα μαχαίρι θα κόψουμε προσεκτικά ολόγυρα στην φόρμα το γλυκό και αναποδογυρίζοντας τη φόρμα θα αφήσουμε το γλυκό να κάτσει σε μία σχάρα μαγειρικής. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι θα βάλουμε 2 ποτήρια ζάχαρι και 2 ποτήρια νερό. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και θα ανακατέψουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρι. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά συνολικά. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε όταν θα έχει ξεκινήσει ο βρασμός.
Βάζουμε το γλυκό σε μία στρογγυλή βαθιά πιατέλα και με μία κουτάλα αδειάζουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του το σιρόπι.
Στη συνέχεια πρέπει να φτιάξουμε το γλάσο. Για να γίνει αυτό, ρίχνουμε σε ένα μπρίκι, την κουβερτούρα, και 5 κουταλιές της σούπας γάλα. Βάζουμε το μπρίκι στην κουζίνα και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας έως ότου να λιώσει η κουβερτούρα. Αδειάζουμε τώρα αυτό το μίγμα με την κουβερτούρα σε ένα μπωλ, και προσθέτουμε 85 γρ. βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά έως ότου να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε και τον κρόκο του αυγού αφού τον έχουμε χτυπήσει λίγο σε ένα μικρό μπωλ, και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Αδειάζουμε τώρα το γλάσο πάλι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και το στρώνουμε με την μαρίζ. Υστερα θα λιώσουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή ένα μπρίκι 10 γρ. λευκής σοκολάτας και παρόμοια θα το ρίξουμε επάνω από το γλάσο, στολίζοντας έτσι το γλυκό με ακανόνιστες γραμμές.
Το τελευταίο βήμα είναι να βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες ώστε να κρυώσει καλά.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη. Για να κόψετε σε μερίδες σωστά το γλυκό είναι καλό να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι το οποίο πρώτα θα βυθίσετε σε λίγο ζεστό νερό.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes