Γλυκα
Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας με φύλλο κρούστας. Είναι απίθανες!
Υλικά 1 πακ. φύλλο κρούστας (500 γρ) 1 κούπα περίπου λιωμένο βούτυρο Για τη Ganache 300 γρ κουβερτούρα 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 2 κ.γ. κονιάκ ή λικέρ 2 κ.γ. βούτυρο Σιρόπι: 3 κούπες ζάχαρη 1 1/2 κούπα νερό 1/2 κούπα γλυκόζη 2 κ σ χυμός λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Έχουμε ξεπαγώσει τα φύλλα. Παίρνουμε ένα φύλλο και […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 πακ. φύλλο κρούστας (500 γρ)
1 κούπα περίπου λιωμένο βούτυρο
Για τη Ganache
300 γρ κουβερτούρα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. κονιάκ ή λικέρ
2 κ.γ. βούτυρο
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα γλυκόζη
2 κ σ χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε ξεπαγώσει τα φύλλα. Παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε.
Βάζουμε στη στενή άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος (ας είναι καλά η πεθερά που είχε να μου δώσει!!!)
Τυλίγουμε στη βελόνα το φύλλο, αφήνοντας στο τέλος 2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε. Έτσι δημιουργούμε τη βάση στην οποία θα βάλουμε μετά η σοκολάτα.
Σπρώχνουμε τις δυο άκρες του φύλλου προς τα μέσα (χωρίς να το έχουμε βγάλει από τη βελόνα), ώστε να σουρώσει.
Τραβάμε με προσοχή τη βελόνα και κόβουμε το μασουράκι μας στη μέση. Παίρνουμε το κάθε μισό, το γυρίζουμε και το πιέζουμε έτσι ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες και να γίνει ένας κύκλος που θα έχει για πάτο το κομμάτι του φύλλου που αφήσαμε χωρίς να τυλίξουμε.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να έχουμε έτοιμες όλες τις φωλίτσες μας. Τις βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε τις φωλίτσες αφού χλιάνουν λίγο.
Φτιάχνουμε τη γκανάς μας: βάζουμε την κρέμα στη φωτιά, να κοχλάσει. Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Παίρνουμε τις σιροπιασμένες φωλίτσες και τους βάζουμε από μια ποσότητα γκανάς στο κέντρο της κάθε μιας! Μπορείτε να στολίσετε βάζοντας στο κέντρο ένα φουντούκι ή όπως αλλιώς θέλετε (όχι ότι χρειάζεται)
cookpad