Συνταγές
Αγαπημένο υπέροχο και νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό λαδορεβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Martha Martha – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα ποτήρι ελαιόλαδο 2 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια σιμιγδάλι μισό χοντρό και μισό ψιλό πέντε ποτήρια νερό και τρεις βανίλιες. Βάζω στην κατσαρόλα μου το νερό το λάδι από το οποίο κρατάω λίγο , τη ζάχαρη το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και αρχίζω να ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα όταν πήξει καλά το μείγμα και αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα ρίχνω και το λάδι που έχω κρατήσει στο ποτήρι
το ανακατεύουμε να γίνει σαν μπάλα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί στρώνω καλά με ένα κουτάλι να γίνει ομοιόμορφο
το χαράζουμε μπακλαβαδωτα βάζω τα αμύγδαλα δεν είχα και βαζουμε καρύδια και ψήνω στους 190 βαθμούς αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου μιάμιση ώρα να πάρει ωραίο χρώμα αυτό το γλυκό θελει καλό ψήσιμο
Η Συνταγή είναι από Martha Martha – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για σιροπιαστές φωλίτσες με Μερέντα !
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λίγο λεμόνι
Λίγη υγρή βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα πινέλο αλείφουμε με βούτυρο ένα ένα τα φύλλα κ τυλίγουμε σε ρόλο με μια βελόνα πλεξίματος
Τα σουρώνουμε κ τα κόβουμε στη μέση κ κάνουμε τις φωλίτσες
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε να κρυώσουν
Για το σιρόπι ανακατεύουμε σε ένα κατσαρόλακι όλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν και να πάρουν μια βράση κ σιροπιάζομαι τις κρύες φωλίτσες με το καυτό σιρόπι
Μόλις κρυώσουν τελείως βάζουμε Μερέντα ή αν Γκανάζ !
Sophia Gazi