Γλυκα
Σιροπιαστά κρουασάν με γέμιση μερέντα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς?
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από eimaimama.gr
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη θα χρειαστείτε
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό γάλα
30 γρ. μαγιά νωπή
1 αυγό ολόκληρο + 1 ασπράδι
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο και βιτάμ
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα,την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί.
Προσθέτετε το ολόκληρο αυγό, το ασπράδι, το μείγμα καλαμποκέλαιου-βιτάμ, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ένα στρογγυλό φύλλο, το κόβουμε πρώτα στα 4 και μετά στα 8 (τρίγωνα σαν πίτσα). Στο φαρδύ μέρος βάζετε λίγη μερέντα και τυλίγετε από το φαρδύ προς το στενό, τραβώντας την μύτη, μέχρι να κλείσει το κρουασανάκι.
Τοποθετείτε τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν καλά.
Τα αλείφετε με τον αραιωμένο κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Έτσι όπως είναι ζεστά τα βουτάτε ελαφρά στο σιρόπι και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
Μπες στο eimaimama.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!