Συνταγές
Το πιο ωραίο γλυκό του κουταλιού γίνεται με πορτοκάλι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από “Anna Lampropouloy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ :
1.500.γρ.πορτοκαλια (5 πορτοκάλια που είχαν βάρος 1.230γρ.και έβαλα 1.100γρ.ζαχαρη.)
1.500γρ.ζαχαρη από 1 λεμόνι το χυμό από 2 πορτοκάλια χώρια από τα ζυγισμενα τον χυμό 1 βανίλια 2κ.σ.κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένουμε τά πορτοκάλια και τα ξύνουμε στον τρίφτη. Αν θέλουμε κρατάμε το ξύσμα για να αρωματισουμε άλλα γλυκά. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΙΚΡΙΣΟΥΝ βράζουμε τα ξυσμενα πορτοκάλια τρεις φορές από 3’καθε φορά αλλάζοντας το νερό. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυωσουν. Αφαιρούμε το επάνω και το κάτω μέρος του πορτοκαλιού και το κόβουμε σε κυδωνατες φέτες.
Με ένα ψαλίδι αφαιρούμε τα σκληρά μέρη και αν έχουν κουκούτσια. Τοποθετούμε τις φέτες σέ ένα αντικολλητικό ταψί. Εγώ έστηψα το χυμό από τά 2 πορτοκάλια τα σούρωσα να μην έχουν κομματάκια και το λεμόνι τα άδειασα σε μια λεκάνη καί εκεί
έριξα την ζάχαρη το κονιάκ την βανίλια τους γλυκάνισους τά ανακάτεψα και τα έριξα πάνω από τά τεμαχισμένα πορτοκάλια. Κάλυψα το ταψάκι με λαδόκολλα και από πάνω έβαλα αλουμινοχαρτο.
Το έβαλα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1ωρα. Μετά από την μία ώρα αφαίρεσα την λαδόκολλα το αλουμινοχαρτο και ανακάτεψα με μια σπάτουλα σιλικόνης για να λιώσει τυχόν αλλιωτη ζάχαρη . Το αφήνω άλλα 15 λεπτά ακόμη. Εκείνη την ώρα έπλυνα το βάζω με ζεστό νερό το έβαλα μέσα στο φούρνο να αποστειρωθει. Το γλυκό είναι έτοιμο με ένα υπέροχο δεμένο σιρόπι
Η συνταγή είναι από “Anna Lampropouloy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – κ χατζιχαλκια”
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με άρωμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς
Η Συνταγή είναι από κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 κούπες νερό,1 κούπα ζάχαρη καρύδας, χυμό από 4 μέτρια πορτοκάλια,ένα ξύλο κανέλας και 2 φέτες φλούδα από λεμόνι.
Βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε 3 κ.σ.μελι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε στην ακρη.
Σε μια βαθειά κατσαρόλα βάζουμε 3/4 της κούπας ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 7 λεπτά περίπου μέχρι να αλλάξει το χρώμα
Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.. Σε αυτό το σημείο εγώ πρόσθεσα και μαύρες σταφίδες, ηλιόσπορους και λίγα κάσιους
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες και όταν κρυώσει ξεφορμαρουμε
*Η κούπα είναι 250 γρ.
Η Συνταγή είναι από κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.