Συνταγές
Υπέροχα και πεντανοστιμα όλα – σεφταλιές στα κάρβουνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 κιλό κιμά χοιρινό
Πλένουμε πρώτα τον κιμά, βαζοντας 1 κ.σ. ξύδι άχρωμο.Τον στραγγίζουμε κόβουμε
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
αλάτι. πιπέρι, κανέλα
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (το μουσκευουμε και το στραγγίζουμε, μετα το λουβαμε με τα χέρια μας)ή αν δεν έχουμε ψωμί βάζουμε 1/3ποτ. φρυγανιά
μαΐτανο ψιλοκομμένο (αρκετό)
2κσ.ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε καλά, το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Πλένουμε καλά την πάνα (σκέπη)Βάζουμε λεμόνι και άχρωμο ξύδι και αφήνουμε για 30 λεπτά να φύγει η μυρωδιά και να ασπρίσει η πάνα.
Κόβουμε ορθογώνιο κομμάτι και τυλίγουμε όπως κάνουμε τα κουπέπια.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις σεφταλιές με σκέπες αρνίσιες
Συστατικά
1 κιλό κιμά χοιρινό
1 κούπα τριμμενο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι μπαχάρι η δυόσμο ξερό
Αλάτι και Πιπέρι
2 σκέπες αρνίσιες
2 πράσινες πιπεριές σε κομματάκια.
Οδηγίες
1Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν το μείγμα είναι σφιχτό ζυμώνουμε βάζοντας 3-4 κουταλιές νερό για να μαλακώσει.
2Πλένουμε την σκέπη με μπόλικο κρύο νερό και ξύδι, Την ανοίγουμε και την κόβουμε σε κομμάτια.
3Με το μείγμα του κιμά πλάθουμε σουτσουκάκια και τα τυλίγουμε σε κομματάκια σκέπης.
4Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξουν.
5Τα βγάζουμε απο το ψυγείο και τα περνάμε σε ξύλινες σούβλες τρία τρία με κομματάκια πράσινης πιπεριάς ενδιάμεσα και τα ψήνουμε επάνω στα κάρβουνα για 15 εώς 20 λεπτά.
6Τα σερβίρουμε ζεστά στο πιάτο συνοδεύοντας με τζατζίκι.