Συνταγές
Αγαπημένο νόστιμο εύκολο γρήγορο …. κεφτεδάκια με πατάτες φούρνου…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμά έβαλα μισό κιλό μοσχαρίσιο, 3-4 κτσ. φρυγανιά ολικής τριμμένη, 1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη, 1 αυγό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, μαυροπίπερο, ρίγανη, μισό ματσάκι μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο, λίγο ξύδι, λίγο νερό, 1 σκελίδα σκόρδο στον τρίφτη προαιρετικά.
Ζυμώνουμε το μίγμα καλά αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί ένα μισάωρο.
Πλάθουμε αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και σε αντικολλητικό τηγάνι τους κεφτέδες, τους βγάζω σε χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε πατάτες σε λαδόκολλα, ρίχνουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, 1 κτσ. μουστάρδα, 1 κτσ. κουρκουμά, λίγο νοστιμιά, μαυροπίπερο και ανακατεύω καλά.
Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω αντιστάσεις και αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Σεφταλιές με πατάτες στο φούρνο
Η συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”
Υλικά
Πατάτες
Σεφταλιές
Μείγμα αποξηραμένων λαχανικών ή αν δεν έχουμε βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις απλώνουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε την κούπα με το νερό και το μείγμα αποξηραμένων λαχανικών και ανακατεύουμε με τα χέρια για να πάει παντού.
Εάν δεν έχουμε, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη και κάνουμε το ίδιο.
Βάζουμε και τις σεφταλιές στο ταψί, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό και γυρίζουμε τις σεφταλιές για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”