Συνταγές
Ωραιότατο σιροπιαστό κέικ λεμονιού έξτρα μυρωδάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,2 φλιτζάνια ζάχαρη, 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει,4αυγα, ξύσμα λεμονιου, λίγο λικέρ λεμόνι,3/4 του φλιτζανιου γάλα
Για το σιρόπι:
χυμός από τρία λεμόνια, 3/4του φλιτζανιου ζάχαρη,ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι για τρία λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ μαζί και αδειάζουμε σε βουτυρωμενη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 40 -50 λεπτά
Το βγάζουμε από το φούρνο ,το τρυπαμε σε διάφορα σημεία και το σιροπιαζουμε
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σας βγαίνει τέλειο και σίγουρα νοστιμότατο – Κέικ με γλάσο
Η Συνταγή είναι από κ. Natalia Natalia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Θα συνοδέψει τέλεια το καφέ σας!
Υλικά
Για το κέικ :
3 αυγα,
λιγο πανω απο μιση κουπα τσαγιου ζαχαρη,
λιγη βανιλια,
λαδι περιπου μιση κουπα,
κρεμα γαλακτος οση μου εμεινε( περιπου 150 γρ. με το ματι)
αλευρι οσο παιρνει,
1 κ.σ.μπεικιν,
καρύδια.
Εκτέλεση
Χτυπαμε αυγα με ζαχαρη μεχρι να φουσκωσουν …
Βαζουμε λαδι και κρεμα γαλακτος και χτυπαμε λιγο ακομα. Ανακατευουμε αλευρι με μπεικιν και το βαζουμε σε μείγμα, δεν χτυπαμε με μιξερ ομως αλλα ανακατεύουμε απαλα με ενα κουταλι η με σπατουλα, να μη χασει ογκο.
Μπορούμε να βαλουμε και χοντροκομμενα καρυδια.
Προαιρετικά φτιαχνουμε γλασο απο κουβερτουρα και βουτυρο ( αναλογιες 115 κουβερτ.-50 βουτυρο).
Στο φουρνο στους 180 βαθ. αντιστασεις στη χαμηλή θεση, 40-45 λεπτα περιπου, ποτε δεν κοιταμε το ρολόι, με το ματι και ενα ξυλάκι για να δουμε αν ειναι ετοιμο.
Η Συνταγή είναι από κ. Natalia Natalia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.